Prihodi od turizma su 190 odsto veći, zemljište je poskupelo za 83 odsto, nema dovoljno građevinskih projekata. Vesti Turske.

Ako bi naš čitalac želeo da dobije univerzalni savet o ovom pitanju, onda ga, nažalost, neće biti u članku. Ali pokušali smo da vam otkrijemo prednosti i nedostatke kako biste mogli da napravite najbolji izbor između ulaganja u kompleks. u izgradnji i kupovina gotove kuće.

Preprodaja u Turskoj - stan od vlasnika. To može biti i stan u kući staroj par godina, ako je već ranije imala vlasnika. Asortiman je veliki, od potpuno novog, praktično nekorišćenog stana, do trošnog stambenog prostora u „ubijenom“ stanju 

PREDNOSTI PREPRODAJE Razmotrimo prednosti stanova u letovalištu Turske, u Alanji
+ Stanovanje je već tu, možete ga pogledati uživo i izvući zaključke. Ali ovde je važno uzeti u obzir da se mnogi neprijatni trenuci (na primer, kalup) mogu sakriti kompetentnim kozmetičkim popravkama.

+ Ako tražite stan u Alanji tokom sezone, možete videti u kakvom je stanju infrastruktura kuće, ako postoji: bazen, kupatilo, saune itd. Može biti da bazen uopšte nije popunjen tokom cele godine, jer stanovnici retko žive ili im nisu potrebni. Pogotovo ako u kući živi mnogo turskih državljana i malo stranaca.

Infrastruktura, odnosno društvene zone, je sve što je u opštoj upotrebi stanovnika: bazen, kupatilo, sauna, parna soba, igralište i igraonica, parking, roštilj, letnjikovac i drugi sadržaji. Ne postoji posebna naknada za korišćenje, ali se plaća pomoć za održavanje i servis kompleksa.

+ Možete upoznati svoje komšije i izvući zaključke. Takođe možete postavljati pitanja o kući i stanarima.

+ Nema potrebe da čekate, možete se prijaviti nakon registracije. PAŽNJA! Budite oprezni kada kupujete stan u kojem stanuje podstanar. Obećanja o odlasku ne bi trebalo da budu na rečima. Postoji mnogo nijansi sa iseljenjem stanara u Turskoj, čak i ako se stan proda.

+ Nekretnine za preprodaju često imaju dobru lokaciju u stambenim zonama blizu mora. Na prvoj liniji su i novogradnje, ali su cene apartmana sa pogledom na more i u blizini plaže najviše.

+ Zeleno naseljeno područje je prijatno za oko. Iako se uzgajane biljke često sade u novim kompleksima, u starom stambenom fondu nalaze se zaista luksuzne bašte.

+ Mnogo opcija za nameštaj. Za one koji ne žele da se muče, a spremni su da samo upadnu u enterijer koji nudi prodavac stana. U odmaralištu u Turskoj, ovo je toliko popularno da možete kupiti stan čak i sa potpuno novim peškirima u kupatilu i poslugom na stolu. Često se stanovi renoviraju i nameštaju za prodaju. Pogodno je za kupca.

+ Stanovi u Alaniji u starom fondu dolaze sa, kako narod kaže, „starim rasporedom“. To podrazumeva velike kvadrate, prostrane balkone i kupatila, ponekad zasebnu kuhinju (uglavnom je kombinovana sa dnevnim boravkom).

+ Možete se cenkati! To nije slučaj sa graditeljem. Ali, u uslovima velike potražnje, vlasnici često drže cenu, i obrnuto, povećavaju je, videći interesovanje za objekat.

MINUSI PREPRODAJE U ALANJI
- Cena stana biće veća nego za opcije u izgradnji koje su slične po ključnim parametrima.

- Stanovanje "polovnjaka" posle prethodnih stanara nije srećno kao novo. Iako sve zavisi od stanja stana i LCD-a.

- Možda zastarela arhitektura, dotrajala infrastruktura.

Često u staroj kući nema generatora, ili se ne nalazi. Nestanak struje je uobičajen u Alanji, a generator za hitne slučajeve je izuzetno važna komponenta infrastrukture.

- Društvene oblasti mogu biti dotrajale ili uopšte ne rade. Prazan prljavi bazen nije najbolji prizor.

- Hipoteke u Turskoj sada se ne daju strancima, nema otplate. Potreban vam je ceo iznos za kupovinu nekretnine za preprodaju u Alanji. Neće popuštati, jer je tržište pregrejano potražnjom, a stanovi se prodaju munjevitom brzinom.

PREDNOSTI PRIMARNOG - stanovi od investitora u fazi izgradnje ili projekta
+ Cena stana raste, po fazama izgradnje. Ovo povećanje je zapisano u cenovnicima i sigurno će se desiti. Stan može da poskupi i do +30% pa čak i više kada se kuća isporuči. I vremenom, čak i rasti kada se stanovi sagrade. Najisplativije je ulagati u nekretnine u Alaniji u fazi olovke, i kako odabrati pouzdanog programera - pročitajte naš članak Strah od nedovršene izgradnje: zašto je Alanja sigurna za ulaganje. Često je profitabilnost glavni argument u korist izbora primarnog.

+ Novi standardi seizmičke otpornosti, kao i toplotne, zvučne i hidroizolacije, pod strogom državnom kontrolom. Očekivanja i realnost u vezi sa infrastrukturom projekta uvek se poklapaju, jer programer jednostavno neće moći da preda projekat nadležnima ako nešto što je napisano u projektu nije u stvari.

+ VAŽNO! Svaki developer u Alaniji ima ratu bez% do kraja izgradnje. Po pravilu, učešće je od 30% - 40% troškova. Inače, možete urediti stan na rate i bez posete Turskoj u našim kancelarijama u Moskvi, Alma-Ati, Nur-Sultanu.

+ Uz plaćanje od 50% - 100%, mnogi programeri nude popuste.

+ U novim projektima ugrađen je moćan savremeni generator, koji je, kao što smo već pisali, za Alanju neophodan.

+ Kompleks će imati stanovnike istog društvenog nivoa. Često ima mnogo stranaca, što je korisno za decu - možete naučiti strani jezik dok šetate u dvorištu sa novim prijateljima.

+ U svim novim projektima je obezbeđena raznovrsna rekreativna infrastruktura. Preporučujemo da obratite pažnju na komplekse velikih razmera sa konceptom grada u gradu, sa maksimalnom infrastrukturom. Za više detalja proverite kod menadžera.

+ Nove „karakteristike“ se pojavljuju u projektima svuda: co-vorking, konferencijske sale, transferi do mora, rekreacioni prostor na krovu itd.

+ Sve nove zgrade - obavezno sa popravkama u stanu, kabinet kuhinja, gotova kupatila, vodovod, elektrika.

+ Kompleksi imaju ograđen prostor, obezbeđenje, video nadzor. Postoji sistem „pametne kuće“, video interfoni.

+ Primarna imovina ima veći potencijal za iznajmljivanje i prihod od sekundarne imovine.

+ Nema potrebe da se čeka predugo, gradnja u Alanji ide brzo, 1-2 godine. Pod strogom kontrolom države - sve faze izgradnje.

+ Možete pronaći projekat sa naknadnim upravljanjem za iznajmljivanje od 10% godišnje u €, po ugovoru, bez nepotrebnih briga, legalno.

MINUSI NOVOGRADNJE
— Moramo da sačekamo do kraja izgradnje, nemoj odmah da zovemo. Takođe je potrebno vreme da se stambeni kompleks smiri, pojaviće se osećaj udobnosti.

— Lokacije u novim projektima često su udaljenije od mora nego u starom stambenom fondu. Ali postoji mogućnost da živite u modernom luksuznom kvartu ako se područje razvija i tek se aktivno gradi. Kao, na primer, Paiallar, Demirtas, Gazipasa.

ZAKLJUČCI
Klijenti su često odlučni da kupuju samo gotovu „sigurnu“ preprodaju. Ali kada shvate da ima puno završenih projekata, vidi se kako firma gradi - biraju se prema primarnom, ulažu u izgradnju, plaćaju komforne rate.

Kontaktirajte našeg menadžera ako imate bilo kakvih pitanja. Stay Property je licencirana agencija za nekretnine i jedan od najvećih investitora. Imamo projekte u 10 okruga Alanje i Istanbula, kao i najveću bazu za preprodaju, projekte najboljih developera.

Na sve vesti
Brz izbor nekretnina
Zakažite konsultacije sa iskusnim menadžerima koji će vam pomoći da uštedite ne samo novac, već i vreme.
Projekti Stay Property
Gradimo više od 20 godina. Ostavite zahtev i poslaćemo vam cenovnik