Gde kupiti nekretninu u Turskoj za preseljenje u stalni boravak: okrug Oba

Centar Alanje je najaktivniji kvart, gde je život u punom jeku tokom cele godine. A region u blizini centra na istoku je Oba. Autoput Antalija-Mersin je podeljen na donji, priobalna Oba, i gornja Oba, koji se pruža prema planinama. U oba dela okoline nekretnine su idealne za selidbu, posebno za porodice sa decom.

Norvežani, Finci, Nemci, Šveđani i uopšte Evropljani biraju ovu oblast. Lepo je, udobno i promišljeno, baš kao što oni vole. Donja Oba je gusto izgrađena, ima dosta starog stambenog fonda, ali na teritoriji postoje i veliki luksuzni kompleksi sa hotelskom infrastrukturom za rekreaciju. Gornja Oba je modernija, ovde se grade veliki stambeni kompleksi za mnoge zgrade,i mali kompleksi sa jednom ili dve kuće.

Ovo je područje niske visine, što okolini daje posebnu udobnost. Uz to, Oba je veoma zelena, ima mnogo voćnjaka narandže i zelenih ostrva, a sa prozora se pruža pogled na planine, more, zelene površine, moderne nekretnine.

Samo 3-5 km - i vi ste u centru grada. A okrug Oba se može smatrati administrativnim centrom Alanije, ovde se preselila zgrada gradske skupštine. Na glavnom magistralnom putu nalaze se tržni centar Metro i tržni centar Alanyum, supermarket za domaćinstvo Kohtaš, hipermarket opreme Vatan, najveći supermarket Migros. Oba ima i najveću javnu bolnicu, novu i modernu. Pored njega se nalaze specijalizovane privatne klinike, gde ljudi posebno dolaze u programe medicinskog turizma. U blizini se nalaze i mnoge apoteke.

Privatna škola sa nastavom na ruskom jeziku nedavno je otvorena u gornjoj Obi, a ovde se nalaze i prestižna osnovna škola Asagıoba Hasan Atıcı, Bahčešehir Alania College, Ted Alania College. Oba ima mnogo javnih škola, privatnu Valdorf školu i druge obrazovne centre za sve uzraste. Na 2-3 km od kuće nalazi se i Univerzitet Kejkubat, gde su zastupljeni razni fakulteti. Ovo je ogranak čuvenog turskog univerziteta, obrazovanje je visoko ocenjeno u svetu i obezbediće dobar posao vašoj deci.

Oba ima i kuglanu, terene za odbojku i košarku, fudbalski teren i teniske terene. Mnogo igrališta, sprava za fitnes na otvorenom.

Oba je danas jedini okrug Alanje gde postoji toliki koncentrat ključne infrastrukture. Da, sve oblasti se brzo razvijaju, negde postoji fakultet, negde postoji veliko tržište ili ogromno tržište. Ali generalno, ako želite da živite stalno, a ne da kupujete letnju rezidenciju, oblast Oba je najpogodnija. Pokriva potrebe svih članova porodice.

Odvojeno, vredi napomenuti veliki izbor nekretnina u oblasti Oba. Postoje i jednostavne turske sekundarne zgrade bez bazena, kao i moderna sita i rezidencije. Za one koji imaju vremena da sačekaju završetak gradnje, stalno se pojavljuju ponude iz temeljne jame, a stan u Obi možete kupiti po veoma povoljnoj ceni, a osim toga, stanovanje platiti na rate do kraja izgradnje. A ovo je u proseku 1,5-2 godine. Obično učešće od 30%, povremeno programeri nude učešće od 20%.

Opcije nekretnina u oblasti Oba možete pogledati na ovom linku do kataloga na našem sajtu.

Na sve vesti
Brz izbor nekretnina
Zakažite konsultacije sa iskusnim menadžerima koji će vam pomoći da uštedite ne samo novac, već i vreme.
Projekti Stay Property
Gradimo više od 20 godina. Ostavite zahtev i poslaćemo vam cenovnik