Istanbul - Evropska strana: TOP područja za kupovinu nekretnina

Nedohvatni Istanbul! Jedinstven grad smešten na dva kontinenta - u Evropi i Aziji, na raskršću ključnih trgovačkih puteva. Ovde su se takođe srele različite istorijske epohe, svaka ostavljajući nešto svoje u Istanbulu.

Istanbul na početku šokira one koji žele da se presele svojom raznolikošću. Pronaći svoje mesto u ogromnom, beskrajnom megapolisu nije jednostavno. Ali raznolikost Istanbula - to je njegova posebnost i adut u rukavu. Ovde će svako pronaći optimalno područje, sva su različita.

Najprestižnije četvrti evropskog Istanbula izlaze na Bosfor, ili na Bosfor i Mramorno ili Crno more s različitih strana. Takođe, evropski deo Istanbula deli se na dva dela zalivom Zlatni Rog. Postoje oblasti unutar kontinenta, bez pristupa vodi, ali sa odličnom infrastrukturom za život.


*Šišli* (Şişli)


Skup i prestižan deo, susedan sa Beyoglu i Sariyerom, smešten nedaleko od Bosfora. Ovde živi kreativna i poslovna elita. Izgled Šišlija - kao takmičenje različitih civilizacija, stare kuće s crepovitim krovovima ocrtavaju se na pozadini pojedinačnih gigantskih nebodera.

Čak 4 metro stanice na različitim krajevima četvrti prevoze milione putnika svakodnevno. Četvrt prelazi Istanbul Çevre Yolu, kojim ide linija metrobusa, autobusni putevi. Putevi kroz čitavu oblast vode u različite pravce.

Šišli je povoljna oblast za velike investicije. Duzina zanimljivih projekata trenutno se gradi na neprocenjivim parcelama zemljišta, i svi su posebni. Najviše zanimljivi projekti su blizu Bosfora, ogromnog parka i stadiona Tüpraş, u samom srcu Istanbula.


*Kağıthane* (Kâğıthane)


Četvrt se nalazi iza Šišlija, još dalje od Bosfora, ali ima izlaz na zaliv Zlatni Rog. Nalazi se blizu istorijskog centra, što mu daje posebnu vrednost. Odlično područje za one kojima je potrebna blizina centra, komforna nekretnina u Istanbulu je jeftinija nego u samom centru. U Kağıthanu postoje 4 metro stanice, tržni centar, univerzitet, nekoliko škola. Šumske površine ukrašavaju severnu granicu oblasti.

Kroz ceo Kağıthane prolazi vodeni kanal sa šetalištima, parkovima. Mnogi projekti stambenih kompleksa u ovoj oblasti raduju prijatnim cenama. Zeleno, blizu centra, odlična saobraćajna povezanost. Sa stanovišta investicija, posebno za iznajmljivanje, ovo je povoljna oblast sa svojim ozbiljnim prednostima.


*Bešiktaš* (Beşiktaş)


Oblast proteže se duž Bosfora. Često je biraju za život, a još češće za investicije. Gradi se mnogo nekretnina, izbor projekata je impresivan, a neobični neboderi susede s veličanstvenim džamijama i palatama. Nažalost, nema metroa u Bešiktašu. Ali ovde snažno odjekuje puls poslovne aktivnosti i kreativnog života Istanbula.


*Sarıyer* (Sarıyer)


Još jedna oblast povoljna za kupovinu nekretnina u Istanbulu za život, uključujući luksuzne vile s bazenima. Jedan od najvećih i prestižnih, gde živi elita. Sarıyer se prostire uz obale i Bosfora i Crnog mora, ukrašen šumama, velikim parkovima. To je jedna od najzelenijih i slikovitih četvrti Istanbula.

Pored Crnog mora postoje plaže, zone odmora. Preko Bosfora na različitim delovima oblasti prolaze mostovi. Autoputem Marmara može se brzo stići do aerodroma.

Nisu samo obale i šume ono što daje posebnu vrednost popularnom delu Sarıyera u Istanbulu. Socijalna infrastruktura ovog područja olakšava život i raduje porodice s decom. Blizu centra i trans-evropskog autoputa E80 nalaze se 4 prestižna univerziteta.

Na severu, bliže Mostu Sultana Selima Javuza, postoje još 2 univerziteta. Ovde ima mnogo bolnica, tržnih centara. Ukratko, ovo područje je zanimljivo za investicije u iznajmljivanje, rast kapitala. I još više je privlačno za život porodica u okruženju prelepe prirode.*Kućukćekmeče* (Küçükçekmece)


Prestižni zapadni predgrađe Istanbula pored velikog jezera. Ovde se aktivno gradi, izgleda moderno i ima perspektivu razvoja infrastrukture. Postoji mnogo velikih projekata za one koji žele živeti u rezidencijama sa infrastrukturom nalik hotelskoj - bazeni, parkovi, zone za odmor, velika zatvorena dvorišta. U Küçükçekmeceu postoji veliki potencijal za izgradnju i veliki slobodni zemljišni prostori.

Na raskrsnici glavnih puteva koji prate granice oblasti nalazi se Mall of Istanbul, nedaleko od metro stanice. Mnogi stari kvartovi s veoma gustom izgradnjom presecaju ih brojne rute prevoza. Dovoljno je bolnica, škola, parkova. Postoji železnički put.


*Bašakšehir* (Başakşehir)


Još jedna odvojena oblast od centra sa aktivnom izgradnjom. Ovde ima mesta za razvoj za investitore, cene omogućavaju povoljnu kupovinu nekretnina s dobrom infrastrukturom i prostorima za odmor, velikih površina i porodičnih planova. 

U Bašakšehiru se nalaze dva stadiona, nekoliko bolnica, tržni centri, uključujući i Mall of Istanbul, mnogo škola, univerziteta. I što je važno za kupovinu nekretnina - desetak metro stanica pokriva ovu oblast.

Severnu granicu krase reka i šuma. Perspektivna opcija i za preseljenje porodica, i za investicije u budućnost, i za dugoročni najam. U našem portfoliju za ovu oblast postoje desetine stambenih kompleksa - projekti različitih razmera, od nebodera do udobnih malih zajednica s bazenima. Nekretnine u Bašakšehiru nisu skupe, ali vrede toga.


*Beyoğlu* (Beyoğlu)


Oblast se nalazi u najpulsirajućem delu Istanbula, proteže se uz Zlatni rog i Bosfor. U Beyoğluu ima mnogo istorijskih zgrada, ambasada. Ovde se nalazi čuveni Taksim trg. Ulice podsećaju na evropske. Gradi se jedan od najgrandioznijih projekata na mestu stare brodogradilišne - projekt Terzane, zaista jedinstven.

Duž Bosfora vozi tramvaj, a od trga Taksim vozi istorijski crveni tramvaj koji vodi turiste kroz najinteresantnija mesta Istanbula. Takođe, kroz Beyoğlu prolazi metro. Ovde se takođe nalaze kampusi univerziteta ITU, ogroman stadion Tüpraş. U Beyoğluu je prestižno živeti i raditi. Ali nekretnine ovde doslovno vrede zlata i biće zasigurno  dopunjavanje visokog društvenog statusa.*Бакirkej* (Bakırköy)


Stari deo Istanbula uz obalu Mramornog mora. Mnogo prodavnica i butika privlače kako turiste, tako i stanovnike Istanbula. Ovde se nalazi aerodrom Ataturk. Kroz ovu četvrt prolaze metro, železnička pruga, tramvajska linija, autoput E5. Odlična saobraćajna povezanost i blizina centra su razlozi popularnosti nekretnina u Bakırköyu. Postoji mnogo elitnih stambenih kompleksa sa pogledom na Mramorno more, čak i na prvoj liniji.


*Eyüpsultan*  (Eyüpsultan)


Popularna četvrt u Istanbulu koja se proteže duž Zlatnog roga i sve do obale Crnog mora. Mami zelenilom, posuta šumama i vrtovima. Iako ima malo izgrađenih objekata, Eyüpsultan će se aktivno razvijati. Saobraćajna dostupnost i blizina centra su nesumnjive prednosti. Nekoliko metro stanica, gde je isplativo kupovati nekretnine u projektima u izgradnji. Većina njih će imati fantastičan pogled na šumu. Na jugu, iza četvrti Eyüpsultan, nalazi se aerodrom.


*Beylikdüzü* (Beylikdüzü)


Velika oblast  sa aktivnom izgradnjom. Nema mnogo stare gradnje  u  Beylikdüzü, već je više lokacija savremene stambene izgradnje. Brojni kvartovi visokih zgrada se ukrštaju putevima. Život je udoban, mada nedostaje metro i različiti vidovi prevoza. Mnogo škola i bolnica, parkova, postoji plaža uz obalu Mramornog mora kod West Istanbul Marine.

U Beylikdüzü možete pronaći apartmane ili vile sa pogledom na Mramorno more. A nedaleko od svog prelepo uređenog doma - usidriti voljeni jahtu. U Beylikdüzü postoji obilje izbora projekata nekretnina.

Obratite se Istanbulskom ogranku agencije za nekretnine Stay Property.

Pozivamo vas na info turu za prezentaciju nekretnina u Istanbulu! S nama će cene nekretnina biti najpovoljnije.

Vidimo se u Istanbulu!Na sve vesti
Brz izbor nekretnina
Zakažite konsultacije sa iskusnim menadžerima koji će vam pomoći da uštedite ne samo novac, već i vreme.
Projekti Stay Property
Gradimo više od 20 godina. Ostavite zahtev i poslaćemo vam cenovnik