$
TL
£
din

Kako je prvi sprat u Turskoj zapravo drugi

Kada posetite stambenu zgradu u Turskoj, možete se iznenaditi numeracijom spratova. Naime, numeracija spratova u Turskoj se razlikuje od onoga na šta smo navikli. U ovom članku ćemo istražiti zašto je prvi sprat u Turskoj zapravo drugi i kakve su prednosti ovakvog sistema numeracije.

Nema prizemlja – prvi sprat nije prizemlje

U Turskoj, prizemlje se ne numeriše kao prvi sprat. Umesto toga, prvi sprat započinje odmah iznad prizemlja, što znači da je prizemlje u stvari nulta etaža. To može biti zbunjujuće za one koji nisu upoznati s ovim sistemom numeracije, ali ima svoje razloge.

Prednosti prizemlja – zašto je to dobro

Postavlja se pitanje zašto Turska koristi ovakav sistem numeracije. Jedan od razloga leži u izbegavanju konfuzije. Na ovaj način, gosti ili dostavljači ne moraju da lutaju tražeći prvi sprat, jer je broj jedan jasno označen iznad prizemlja. Takođe, ovaj sistem omogućava preciznije upućivanje gostima ili hitnim službama na određene spratove.

Iako može biti iznenađujuće za posetioce koji nisu upoznati s ovakvim sistemom numeracije, numeracija spratova u Turskoj ima svoje prednosti. Ona olakšava snalaženje u zgradama i pomaže u izbegavanju konfuzije. Kada sledeći put posetite stambenu zgradu u Turskoj, imaćete bolje razumevanje zašto je prvi sprat zapravo drugi.

Kako je prvi sprat u Turskoj zapravo drugi

Ovaj jedinstveni sistem numeracije spratova deo je turske kulture i arhitekture. Sada kada znate kako funkcioniše, lakše ćete se snaći u turskim zgradama i uživati u svim čarima ove zemlje.

Na sve vesti
Brz izbor nekretnina
Zakažite konsultacije sa iskusnim menadžerima koji će vam pomoći da uštedite ne samo novac, već i vreme.
Projekti Stay Property
Gradimo više od 20 godina. Ostavite zahtev i poslaćemo vam cenovnik