Najčešća pitanja za kupovinu nekretnine u Stambulu

Verovatno se zapitate na koji način strani državljani mogu da dođu do nekretnina u Turskoj, koje su procedure i gde se nalazi ponuda nekretnina. Za vas smo pripremili određena pitanja koja najviše interesuju naše klijente.

Dolazak u Tursku


1. Koliko je udaljen najbliži aerodrom od Sakarye?

Najbliži aerodrom je Sabiha Gokčen u Istanbulu koji je udaljen 110km.

2. Transfer do aerodroma?

Postoji opcija autobusa iz Sakarye direktno, brze ceste ili brzog voza.

3. Transfer do Istanbula?

Možete se odlučiti za brzi voz koji ima stajališta na 5 lokacija u Istanbulu, brzu cestu ili autobus do Uskudara.

Najčešća pitanja za kupovinu nekretnine u Turskoj


1. Koji dokumenti su potrebni za kupovinu nekretnine?

Za kupovinu nekretnine je dovoljan pasoš.

2. Ko ima pravo na kupovinu nekretnine u Turskoj?

Pravo na kupovinu nekretnine imaju svi oni koji poseduju pasoš koji važi još najmanje 6 meseci, osim u nekoliko zemalja zbog vanrednih sigurnosnih okolnosti.

3. Kako možemo rešiti proceduru kupovine?

Naš tim stoji vam na raspolaganju od prvog dana, pružajući vam VIP transfer od aerodroma do hotela, kao i sve neophodne usluge do predaje vlasničkog lista.

4. Da li možemo dati punomoć vašoj firmi?

Da, mnogi naši klijenti koriste ovu opciju. Po njihovom povratku, svi dokumenti ih čekaju u našem kancelariji.

Ulaganja kod nekretnina u Turskoj


1. Da li mogu rentirati stan nakon kupovine?

Naravno, uz našu potpunu podršku tokom procesa iznajmljivanja.

2. Da li mogu ponovno prodati nekretninu?

Da, pružamo podršku tokom procesa ponovne prodaje vaše nekretnine.

3. Da li mogu dobiti boravišnu dozvolu ili državljanstvo?

Da, pružamo punu podršku tokom procesa apliciranja za boravišnu dozvolu ili državljanstvo.

4. Koliko traje proces kupovine?

Ukoliko proces ide preko punomoći, završava se za 3 dana. U suprotnom, u zavisnosti od opštine, proces može trajati do 7 dana.

5. Koji su dodatni troškovi za kupovinu?

Dodatni troškovi uključuju 6% poreza na prenos vlasništva, kao i troškove prevoda dokumenata, procene nekretnine, vode, struje itd.

Turska se često ističe kao atraktivna destinacija za investiranje u nekretnine zbog svoje bogate kulturne baštine, predivnih pejzaža i povoljnih ekonomskih uslova. Za strane državljane koji razmatraju kupovinu nekretnine u Turskoj, postoji nekoliko važnih faktora koje treba uzeti u obzir pre nego što donesu konačnu odluku.

Prvo, važno je razumeti proces kupovine nekretnine u Turskoj, uključujući pravne procedure, dokumentaciju i troškove. Stručni savet je ključan u ovom procesu kako bi se osiguralo da sve bude u skladu sa zakonom i da se izbegnu mogući problemi u budućnosti.

Drugo, treba razmotriti lokaciju nekretnine. Turska nudi raznovrsne opcije, od primorskih gradova do planinskih regija, svaka sa svojim jedinstvenim karakteristikama i potencijalom za investicije. Pravilno istraživanje i analiza tržišta su ključni kako bi se pronašla nekretnina koja odgovara vašim potrebama i ciljevima.

Ulaganja u nekretnine u Turskoj takođe su povezana sa određenim izazovima i rizicima. Promene u zakonodavstvu, ekonomska nestabilnost i politički faktori mogu uticati na tržište nekretnina i vrednost vaše investicije. Stoga je važno biti informisan i pažljivo proceniti sve faktore pre nego što se odlučite za investiciju.

Na kraju, treba uzeti u obzir i potencijalne koristi od investiranja u nekretnine u Turskoj. Osim potencijalnog rasta vrednosti nekretnine tokom vremena, investitori mogu profitirati i od prihoda od iznajmljivanja nekretnine ili od eventualne prodaje u budućnosti.

U suštini, kupovina nekretnine u Turskoj može biti isplativa i zadovoljavajuća investicija, ali zahteva pažljivo planiranje, istraživanje i stručno vođenje. Sa pravim pristupom i podrškom, investitori mogu ostvariti uspeh i uživati u prednostima posedovanja nekretnine u ovoj fascinantnoj zemlji.


Na sve vesti
Brz izbor nekretnina
Zakažite konsultacije sa iskusnim menadžerima koji će vam pomoći da uštedite ne samo novac, već i vreme.
Projekti Stay Property
Gradimo više od 20 godina. Ostavite zahtev i poslaćemo vam cenovnik