$
TL
£
din

U 2024. godini, turski pasoš je porastao na Henley Passport Index-u

Indeks Henley Passport Index pokazuje koliko zemalja možete posetiti bez vize sa pasošem određene zemlje. Za Tursku u 2023. godini, bilo je moguće posetiti 111 zemalja, a u 2024. godini već 118 zemalja.

Turska zauzima 52. mesto u rangiranju "snage pasoša".

Ceo spisak zemalja i interaktivna mapa može se pronaći na sajtu rangiranja: henleyglobal.com/passport-index/ranking

Ocena uključuje mogućnost bezviznog ulaska u 227 zemalja.

Snaga pasoša u 2024. godini, lideri rangiranja:


  1. mesto, 194 destinacije bez vize: Francuska, Nemačka, Italija, Japan, Španija i Singapur.

  2. mesto, 193 destinacije bez vize: Južna Koreja, Finska i Švedska.

  3. mesto, 192 destinacije bez vize: Austrija, Danska, Irska i Holandija.


Japan i Singapur ističu se poslednjih 5 godina kao "najuticajniji pasoši sveta".

Najveći godišnji rast zabeležen je za pasoš UAE. Ukrajina i Kina su među top 5 zemalja koje su najviše poboljšale svoje rangove u poslednjih 10 godina.

Menadžer partner Henley & Partners u Turskoj, Burak Demirel, izrazio je značaj ovog rejtinga, naglašavajući da je liberalizacija viznog režima i investiciona migracija ključni faktor ekonomske progresije zemlje.


Kako dobiti turski pasoš u 2024. godini:


Turska je jedna od zemalja gde je najlakše dobiti pasoš kupovinom nekretnina. Cena same nekretnine je relativno niža u poređenju sa mnogim zemljama sa programima državljanstva putem investicija.

U januaru  2024. godine, katastarska vrednost nekretnine koja vodi do pasoša mora biti najmanje 400.000 dolara. Objekata visoke katastarske vrednosti ima malo, s obzirom da se postavljaju i drugi zahtevi koji ne odgovaraju svim nekretninama. Imamo nekoliko povoljnih ponuda za likvidne, moderne stambene jedinice u Istanbulu i Alanji („Turska rivijera“, provincija Antalija). Više informacija možete dobiti na ličnoj konsultaciji sa menadžerom Stay Property.

Mnoge zemlje s "jakim" pasošem uopšte ne nude mogućnosti dobijanja pasoša putem investicija. Postoje različite opcije za dobijanje boravišne dozvole, viza.

Turski pasoš se često dobija radi: razvoja poslovanja, finansijskih transakcija, poslovnih viza za SAD, karijernih mogućnosti, socijalnih garancija i drugih prednosti državljanstva.

U sadašnjim uslovima, drugo državljanstvo je važan alat za planiranje budućnosti, vođenje poslovanja i ličnu sigurnost. Turska se ističe lojalnošću, ne pruža podatke o strancima koji poseduju nekretnine. Nije potrebna potvrda izvora i legalizacija novca za nekretnine, kao u većini zemalja EU.


Da li vredi dobiti turski pasoš putem investicija u nekretnine?


Nakon kupovine imovine i dobijanja pasoša, nije obavezno živeti u zemlji. Možete izabrati nekretninu za iznajmljivanje, sa visokim potencijalom rasta vrednosti za buduću prodaju.

Sa turskim državljanstvom, strana mladež ima širok izbor prestižnih specijalnosti koje nisu dostupne strancima. Troškovi obrazovanja na univerzitetima u Turskoj su niži nego u EU.

Ekonomija Turske je jedna od najbrže rastućih u svetu, zauzima 11. mesto u svetu po ekonomskom razvoju i 4. mesto u Evropi, prema podacima MMF-a.

Stay Property nudi uslugu " Državljanstvo -  sistem ključ u ruke ’’!  Od izbora nekretnine do dobijanja turskog pasoša putem pojednostavljene procedure za vlasnika, suprugu/supruga i decu do 18 godina. Očekuje se da će se prag vrednosti povećati sa 400.000 dolara na barem 600.000 dolara, ne odlažite konsultaciju! 


Na sve vesti
Brz izbor nekretnina
Zakažite konsultacije sa iskusnim menadžerima koji će vam pomoći da uštedite ne samo novac, već i vreme.
Projekti Stay Property
Gradimo više od 20 godina. Ostavite zahtev i poslaćemo vam cenovnik