Zima blizu: kako se greju stanovi u Alanji

Za mnoge potencijalne kupce nekretnina u mediteranskim odmaralištima je iznenađenje da u gradovima nema centralizovanog grejanja. Ako Antalija ima gas i grejanje u nekim kućama, onda to još nije dostupno u Alaniji koja je više orijentisana na odmaralište. Ali stanovništvo brzo raste, a projekat gasifikacije grada biće sproveden u dogledno vreme, kako je nedavno objavljeno u regionalnim medijima.Kako se zimi ugrejati u Alanji Vremenski uslovi su svake godine drugačiji, 2021. je bila izuzetno hladna za Alanju. U proseku, temperatura napolju u periodu januar-februar je oko +15°S iznad nule. U stanovima bez grejanja, prosečna temperatura je + 17-19 ° C. Nekome je jako hladno, nekima je dovoljno da spavaju u toploj pidžami, a da ne uključe ni klimu. Svi ljudi su različiti, stoga ne postoji univerzalni odgovor na pitanje da li je moguće preživeti zimu u Alaniji bez centralnog grejanja stana.

Noću može biti +2-5°S. A tokom dana temperatura napolju može biti viša nego u stanu, posebno kada sunce sija po ceo dan. Ovo je vreme za otvaranje prozora. Alanja je najjužniji grad na obali Sredozemnog mora i ovde je sunčano 300 dana u godini. Zimi je vreme promenljivo, ima kiše, ali su retko dugotrajne. Može da padne pljusak, a za koji minut sunce sija.

Za upotrebu:

  • Klima uređaji
  • Grejači
  • Topli pod
Popularni su grejani listovi. U neturističkim, starim turskim gradovima, greju se specijalnim pećima na drva, kao kamin. Takav uređaj se zove soba. Ali u letovalištu Alanja soba nije uobičajena. Peći u svakoj kući i stanu su svakako miris paljevine na ulici i pepela na balkonima. Za one koji biraju nekretnine u Alaniji za letnji odmor, severna strana je pogodna. Za one koji žele maksimalnu sunčevu svetlost i toplinu zimi - jug. Ali ne postoji univerzalni recept za izbor stanovanja u kardinalnim pravcima, jer stanovi mogu imati prozore na različitim stranama, a mnogo zavisi od lokacije kuće, poda.

Zimska Alanja, foto:

Za one koji planiraju da zimi žive u Turskoj, takođe je važno da biraju stanovanje prema kvalitetu prozora, ako su panoramski, po spratu, udaljenosti od mora. Što je bliže vodi, to je veća vlažnost u kući zimi, i, shodno tome, hladnije se oseća. Prva linija je dobra za opuštanje, ali za zimovanje takav stan zahteva dobro osmišljeno grejanje.

Važno je održavati temperaturu u stanu zimi, izbegavajući jake padove, u suprotnom čak i kod najkvalitetnije gradnje može doći do stvaranja buđi. S tim u vezi, najpogodnije je kupiti stanovanje u fazi izgradnje i naručiti podno grejanje pre početka popravke u stanovima. Troškovi električne energije biće visoki. Ali ovo se odnosi na bilo koju zemlju u kojoj zimi funkcioniše centralno grejanje ili druge metode grejanja.

Grejanje je uvek luksuz. Dakle, u mnogim južnim gradovima, čak i u Evropi, on uopšte ne postoji. Ali u Alaniji možete mnogo uštedeti na kupovini zimske odeće i obuće za celu porodicu, a ovo je takođe mnogo. A šetnja zelenom zimskom Alanjom je užitak za oči!

Da biste odmerili sve za i protiv, procenili klimu i izglede za stalni boravak u Turskoj, dođite u obilazak nekretnina zimi. Kompanija Stay Property sprovodi takve obilaske u bilo koje doba godine. Za konsultacije, kontaktirajte našeg menadžera.

Na sve vesti
Brz izbor nekretnina
Zakažite konsultacije sa iskusnim menadžerima koji će vam pomoći da uštedite ne samo novac, već i vreme.
Projekti Stay Property
Gradimo više od 20 godina. Ostavite zahtev i poslaćemo vam cenovnik